Проведоха изпити по проект „Нови умения – нови възможности“ в Симитли

Проведоха теоретичния изпит по проекта на КНСБ „Нови умения – нови възможности“ в края на миналата седмица в Симитли.

Напомняме, че преди 2 месеца по проекта започна обучението на общо 30 безработни лица от община Симитли. Те са разпределени в две професии – 15 човека преминаха подготовка за професия „Помощник възпитател” и съответно 15 души за „Болногледач”.

По време на обучението се инвестира в умения за постигане на по-добри социално-икономически резултати, като придобиваните умения се съобразяват с конкретните потребности на работодателите.

За успешно завършилите обучението е осигурена 10% субсидирана заетост и 40% несубсидирана заетост за 3 месеца при работодател, който в случая е Община Симитли, която е партньор по проекта.

Обученията са по проект „Нови умения – нови възможности”, който се реализира от КНСБ. Този социален проект е насочен към развитие на човешкия капитал за по-бърза адаптация във връзка с развитието на пазара на труда, което от своя страна е свързано с трансформация на работните места, което изисква нови умения, нови компетентности, преквалификация. Всички, които се обучаваха ще получават по 10 лева стипендия за всеки присъствен ден.

Изпитът се проведе с взети всички противоепидемични мерки. На следващия ден – в петък, 7 август, се състоя и практическата част.

Информация за провеждането на изпитите можете да прочетете тук: https://www.simitli.info/index.php/bg/2014-02-17-13-37-07/item/4781-praktika-v-detskata-gradina-na-izpit-po-proekt-novi-umeniya-novi-vazmozhnosti