Пламен Димитров обсъди сключването на нов колективен договор в TEVA, Дупница

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обсъди необходимостта от подписване на нов колективен трудов договор във фармацевтичното предприятие TEVA, град Дупница със служители на компанията и нейното ръководство. Предишният договор е изтекъл преди 6 месеца.

В петък Димитров се срещна с представители на синдикалната организация към Национална федерация на труда „Химия и индустрия“-КНСБ в предприятието заедно с председателя на федерацията Красимир Кръстев. Те споделиха, че предприятието е на 3-сменен режим на работа и се спазват всички изисквания. Стриктно се следват и необходимите противоепидемични мерки. В сектора заплатите през тази година са се повишили с 11,5 процента, обясни Кръстев.

Пламен Димитров се срещна и с изпълнителния директор на компанията Гади Мукомолов. Обсъдени бяха социални въпроси, перспективите за дългосрочно сътрудничество, сключването на нов колективен трудов договор, строгите мерки за защита на работниците в условията на ковид пандемия. Мукомолов обясни, че тази година предприятието отчита 15% ръст на производството.