Синдикат „Огнеборец“ извоюва 15% увеличение на заплатите в МВР

Възнагражденията на служителите в МВР ще бъдат увеличени с 15% от началото на следващата година. Това се договориха от синдикат „Огнеборец“ с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски на проведена днес среща. Тя се състоя по настояване на синдиката заради предвидения в бюджета за 2021 г. ръст на заплатите от едва 10%.

Ангажиментът за допълнителното увеличение с 5 процента на възнагражденията е поет лично от премиера Бойко Борисов, обясни президентът на „Огнеборец“ Венцислав Станков.

“Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов в бюджета на МВР по перо персонал за следващата година да има финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15% от 1 януари 2021 г.“, каза Станков.

По време на срещата е договорено още да бъдат компенсирани всички служители на пожарната, които са участвали в преодоляването и намаляването на последствията от ковид кризата. Те ще получат индивидуални финансови награди до края на годината.

Предстои свикване на заседание на Управителния съвет на “Огнеборец”, на което ще бъде взето решение какви ще бъдат следващите му действия.