In memoriam: Напусна ни нашият приятел Асен Ризов

С болка научихме, че си е отишъл Асен Ризов – един голям и искрен приятел, съмишленик и партньор на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Той отдаде едни от най-хубавите си години на профсъюзното движение, с което е професионално свързан от 1985 г. до 1994 г. Бил е председател на Окръжния съвет на Българските професионални съюзи в Благоевград, секретар на Комисията по закила на труда и социалното осигуряване в ЦС на БПС. Между 1990 и 1994 г. е директор на дирекция “Социална дейност” в централата на КНСБ и член на Изпълнителния комитет на КНСБ. През 1991-а и 1992 година бе и и.д. заместник-председател на КНСБ. В този период е и председател на Националния стачен комитет. Асен допринесе изключително много за промяната на старите профсъюзи и създаването на конфедерацията.

След това – в бурните години на прехода, създаде и наложи най-авторитетното специализирано издателство в страната. ИК “Труд и право“ се превърна в просветителски център за правни знания благодарение на авторитета на Асен, на неговата харизма, опитност и знания. Той бе мецанат и дарител, помогнал на многобройни благородни каузи. Член бе и на управителния съвет на „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.”.

Светла е дирята след него, защото си отиде един прекрасен човек, който милееше и се грижеше за разпространението на знания, събирайки около Издателския комплекс едни от най-ерудираните съвременни учени в областта на икономиката, социалните и трудово-правните науки.

Той ще остане в сърцата ни завинаги!

Поклон пред светлата му памет!

 

ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА КНСБ

ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ И КОЛЕГИТЕ ОТ КНСБ