Откриха бюст-паметник на Лъчезар Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит пред официалния вход на “Асарел-Медет” АД на 29 декември, когато се навършиха 56 години от пускането в експлоатация на МОК „Медет“. Бронзовата фигура е изработена от Вежди Рашидов.

“Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, допринесли за развитието на  „Асарел-Медет“ през изминалите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на баща ми проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Така още веднъж отдаваме почит на този вдъхновяващ лидер, който над 30 години беше начело на „Асарел-Медет“, който преведе екипа през бурното море на прехода, постави основата на модернизирането на компанията и изграждането на фирмената култура, която ще ни води към устойчиво развитие години напред“, каза председателят на надзорния съвет на предприятието Димитър Цоцорков. Той откри паметника заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Делчо Николов.

Венци и цветя пред паметника освен от името на „Асарел-Медет“ АД и фондация „Лъчезар Цоцорков“ бяха поставени и от синдикалните организации в дружеството.