КНСБ призовава: “Да помогнем на пострадалите от земетресението в Хърватия”

В края на 2020 г. Хърватия бе разтърсена от разрушително земетресение. Сринати бяха два града – Петриня и Сисак. Загинаха хора, десетки бяха ранени, многозина останаха без дом и без работа.

Мащабите на причинените щети са катастрофални. Поражения има и в столицата Загреб, където сградите пострадаха още през март от друг мощен трус. Със сериозни щети е и централата на Съюза на автономните синдикати в Хърватия/Union of Autonomous Trade Union of Croatia (UATUC) в Загреб и на офиса в Сисак.

Това жестоко изпитание се добавя към всички трудности, породени от ковид кризата. Освен от морална подкрепа, хората в Хърватия се нуждаят и от средства, за да се върнат към нормалния начин на живот.

След унищожителния трус синдикатите в Хърватия (UATUC, NHS, Matica) обединиха усилия и започнаха благотворителна акция за осигуряване на хуманитарна помощ и финансова подкрепа за пострадали синдикални членове, работници и граждани. Те призовават и за спешна международна подкрепа чрез дарения. Кампанията е подкрепена от Европейската конфедерация на профсъюзите.

КНСБ се присъединява към апела на хърватските колеги за финансова подкрепа. Нека проявим човечност и да подкрепим благородната инициатива!

Всеки, който има желание и възможност, може да направи дарение до 31 януари 2021 г. по банковата сметка на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк

Основание: За пострадалите от земетресението в Хърватия

Събраната сума ще бъде преведена по обявената банкова сметка на благотворителната кампания, организирана от хърватските синдикати при пълна и прозрачна отчетност.

Лице за контакт: Рени Джагалова – телефон – 0884458554, имейл: rdzhagalova@citub.net