Вдигат заплатите на медицинските специалисти в детските градини в Нови пазар

Възнагражденията на медицински специалисти, работещи в детските градини и училищата в Нови пазар, ще достигнат договореното в КТД в отрасъл “Здравеопазване”.

“След дълги години, в които медицинските специалисти бяха с изключително ниски възнаграждения, тази справедливост е преодоляна. Нямаше да е така разбира се, ако нямаше разбиране от кмета на общината г-н Георги Георгиев. В негово лице имаме изключителен социален партньор, с когото в диалог и взаимно разбиране, най-вече за проблемите на работещите в ДУЗ, се достигна до това справедливо и дългоочаквано от работещите увеличение”, коментира Радостин Павлов. общински координатор на КНСБ за общините Нови пазар и Каспичан.

В Нови пазар е подписан и Колективен трудов договор в Дома за стари хора. “Добрият социален диалог и партньорство дават значителни резултати и ние като синдикат изказваме благодарност на директора на дома г-жа Веселина Димова! С КТД се подобравят цената на нощния труд, възнагражденията и здравословните и безопасни условия на труд”, каза още Павлов.