Честит празник на Синдикат “Бира, храни и напитки”!

Синдикат „Бира, храни и напитки” днес навършва 31 г. от учредяването си.

Председателят на синдиката Красимир Пащрапански направи равносметка за изминатия път:

“31 г. се стремим да бъдем близо до работника в търсенето на най-доброто за хората по пътя от „най-малък към най-добър”, но все още сме в самото начало. Основен метроном за нас е солидарността. Ние не чистим съвестта си със заветите от миналото, а се вслушваме в мнението на нашите синдикални членове и обществото. Наше златно правило е, че всичко се свежда до разбирането и грижата за хората – наш стратегически приоритет, а препоръката на Урсула фон дер Лайен е „да поставим човека в центъра на всичките политики”, защото работникът е активен участник в процеса на реализация на визията на своето предприятие.

Синдикат „Бира, храни и напитки” първи направи синдикален требъл – шест последователни пъти бе разпрострян БКТД, като е постигнато покритие над 90%. Приетият Браншов стълб за трудови и социални права пък дава по-ефективни права и гаранции за постигане на приобщаващ растеж и достойно заплащане, като основа за устойчиво развитие на пивоварния бранш, постигане на баланс между икономическа ефективност и социална справедливост и утвърждаване на универсалното право за свобода на сдружаване и колективно трудово договаряне.

Достигнахме и връх в развитието на работническия спорт чрез провежданите 24 пъти Браншови спортни игри съвместно с децата под наслов ”Спортът е по-добрия начин децата да пораснат”.

В момента браншът въпреки пандемията се развива в един реалистичен сценарий с нотки на оптимизъм. СБХН е лоялен и прозрачен партньор, който води позитивен и смислен диалог вече 31 г., работи за реална промяна и се бори за достоен живот.”

Честит празник! С пожелания за здраве и нови професионални успехи!