КНСБ в Добрич засади вечнозелени храсти и дръвчета в центъра на града

На 22 април – Световен ден на Земята, Регионалният съвет на КНСБ – Добрич проведе екоинициатива, част от кампанията на синдиката за засаждане на 30 хил. дървета в страната по случай 30-годишнината му.

Синдикалистите засадиха в центъра на град Добрич, в градинките между Драматичния театър и Художествената галерия повече от 40 вечнозелени храсти от вида стелеща хвойна, цъфтящи от дървесно-храстовата група спирея (майски сняг) и японска спирея, както и млади дръвчета лагер стремия (индийски люляк). Бяха оформени групи от дръвчета и храсти, част от които ще образуват жив плет.

На днешния ден хората на нашата планета ежегодно се обединяват около идеята за опазване на околната среда. С провеждането на тази акция РС на КНСБ – Добрич даде своя малък принос за по-чистата и здравословна среда на живот в град  Добрич.

Областният координатор Ивелина Василева благодари на всички участници, включили се в инициативата, на кмета на община Добрич, на ландшафтния архитект на общината, на служителите от декоративния разсадник към ОБП „Устойчиви дейности и проекти“ за предоставените насаждения и оказаното съдействие при реализиране на мероприятието.