Онлайн курс “Колективни трудови спорове” започва от 4 май

Дистанционно обучение на тема „Колективни трудови спорове“ започва от 4 май. То е насочено към синдикални членове и е безплатно за тях.

Всеки участник ще има достъп до курса в рамките на 2 седмици, като в този период платформата ще е достъпна 24 часа в денонощието. Достъпът е с индивидуална парола, издадена от администратор. Единственото условие е да имате достъп до интернет и да ползвате компютър или мобилно устройство.

Всеки курс завършва с тест за проверка на знанията. При резултат по-висок от 50%, курсът се смята за успешно завършен, и се издава сертификат.

Заявка можете да подадете на следните имейл адреси: lisrael@citub.net; fandonov@citub.net. В писмото за включване посочете трите си имена, към коя синдикална организация принадлежите и в кой курс бихте искали да участвате.
След като обработим заявката Ви, ще получите лично потребителско име и парола за достъп до обучителната платформа на КНСБ.

Курсът разглежда следните теми:
– Каква е природата и какви са видовете и формите на проявление на
индустриалните конфликти?
– Какво се разбира под колективен трудов спор (КТС) и по какво се отличава той от индивидуалният трудов спор?
– Кои са факторите и предпоставките за възникване на колективни трудови спорове и какви са практиките за превенция на КТС?
– Каква е нормативната уредба за уреждане на КТС?
– Кои са и как се прилагат съвременните способи и механизми за разрешаване на КТС ?