КНСБ в Кюстендил организира информационна кампания

Във връзка с 28 април – Световният ден в памет на загиналите при трудови злополуки и професионални болести работници и Първи май – Международен ден на труда и Официален празник на КНСБ, Регионалният съвет на КНСБ – Кюстендил организира информационна кампания за предоставяне на консултации на работници и служители на тема „Безопасни и здравословни условия на труд“, както и включването в кампанията на КНСБ „Да спрем рака на работното място!“.

Кампаниите бяха представени пред Синдикалните председатели на заседание на Регионалния съвет на КНСБ, който беше открит с молебен в памет на загиналите при изпълнение на трудовите си задължения.

Колегите бяха информирани, че по настояване на КНСБ териториалните звена на НОИ получиха указания за признаване на Ковид-19 за професионална болест за медиците на първа линия при спазване на съответните процедури, имайки предвид, че заболелите лекари, медицински сестри и санитари са над 10 000.

Вярна на принципа за съпричастност и солидарност, КНСБ провежда благотворителна акция „Не си сам“, с която подпомага свои заболели членове от Ковид 19.

От името на пострадалите и получили подкрепа РС на КНСБ Кюстендил изказва благодарност на Благотворителен фонд „Проф. д-р. Желязко Христов“.

Всички членове на РС на КНСБ ще се включат в призива на КНСБ тази вечер да запалим свещ в домовете си в знак на подкрепа на пострадалите от COVID-19 работници от целия свят и да покажем почитта ни към паметта на загиналите при трудови злополуки наши братя и сестри!

Помним мъртвите и ще се борим за живите!