КНСБ връчи наградите “Прометея”

УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, „Промет“ АД и ОУ „Паисий Хилендарски“, с. Тополчане, община Сливен получиха годишните награди, с които КНСБ отличава работодателите, постигнали добри резултати за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и добър пример за мерки срещу Ковид-19.

Статуетките бяха връчени от президента на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентът и председател на ФСЗ д-р Иван Кокалов и лидери на федерации. Директорът на “Пирогов” д-р Асен Балтов благодари и призова за съвместни усилия за ускоряване на ваксинирането.

Изпълнителният директор на “Промет” Денис Новиков посочи направените инвестиции от компанията за подобряване на условията на труд за своите работници. Николай Калчев, директор на ОУ “Паисий Хилендарски” в Тополчане разказа, че това е училището с най-много деца в село у нас – 650. Всички те са от ромски етнос и са положени много усилия за създаване на прекрасни условия в него. Лидерът на СБУ Янка Такева отбеляза, че училището е за пример.

Почетни грамоти получиха и Софийска филхармония, “Идеал Стандарт – Видима“, Севлиево, „Столичен Автотранспорт“ ЕАД, „Каменица“ АД, „Холсим“ България.