121 сигнала за нарушени трудови права са подадени в КНСБ – Стара Загора

121 са подадените сигнали, свързани с трудови права, които са постъпили в Регионалния съвет на КНСБ в Стара Загора през изминалата 2020 година , съобщи Галина Кирчева, областен координатор на конфедерацията. Регионалният доклад на РС – Стара Загора за нарушения на права, свързани с упражняването на правото на труд през 2020 г., е част от шестия годишен доклад на КНСБ, който вчера официално беше представен.

“Общата картина за нарушения на права, свързани с упражняването на правото на труд през 2020 г. беше подпомогнато и осъществено както от нашите структури по места – членовете на нашите синдикалните организации, синдикалните ни председатели, но и от съвместната ни работа с Дирекция “Инспекция по труда” Стара Загора и най-вече осъществената от тях контролна дейност и нейните констатации, съдържащи се в информацията, подадена от тях. Тук сме включили и обобщените данни на подадените сигнали към КНСБ за 2020 г., разпределени по вид на сигнала, възраст, пол и социална група. Те са показателни за интензитета и палитрата на нарушенията на трудовото законодателство.”, заяви още Галина Кирчева.

През 2020 г. към РС на КНСБ – Стара Загора, чрез сигнали на членове на КНСБ и граждани, мобилното приложение на КНСБ – VOX KNSB, както и публикации в средствата за осведомяване и социалните мрежи, са били подадени общо 121 бр. сигнала за нарушения, които за целите на доклада са категоризирани по области.

https://bnr.bg/starazagora/post/101469363/121-sa-signali-za-trudovi-prava-sa-podadeni-v-regionalnia-savet-na-knsb-v-stara-zagora