СТСБ връчи за първи път награда “Иновативен работодател”

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) връчи на церемония на 5 юни в курорта “Албена” новоучредена награда “Иновативен работодател”. Първият  ѝ носител е “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”.

Призът ще се дава всяка година на компании, отличили се с иновативен подход и прилагане на добри практики за подобряване условията на труд и работната среда.

Екатерина Йорданова, председател на СТСБ, каза при връчването на наградата: “Решението за първи носител на наградата взехме единодушно на заседание на УС на съюза през април. Дружеството беше тежко засегнато от кризата, причинена от пандемията. Въпреки това, ръководството на “Фрапорт” оцени като важно запазването на човешкия капитал и с иновативния си подход превърна проблемите в решения. С действията си за създаване на уютна и красива работна среда и въвличането на персонала в постигането й, те подобриха работната среда и допринесоха за запазване психическото здраве на работниците. Засадените от тях общо 4700 рози на летищата във Варна и Бургас е впечатляващ резултат, който вярвам ще вдъхнови и други дружества да последват като пример”.

Автор на приза е художникът Иво Борисов, творец с характерен стил, носител на множество международни и национални награди за изкуство, който създаде изящна пластика от гранит и планински кристал.