Синдикалната гора на КНСБ вече е с над 70 хил. дръвчета

Над 70 хил. дръвчета вече са засадени в рамките на кампанията, която КНСБ стартира през миналата година по повод своята 30-годишнина.
Така първоначалната цел – синдикалната гора на територията на цялата страна да е с поне 30 хил. фиданки, вече е надмината благодарение на усилията и доброволния труд на хилядите членове на конфедерацията.
В кампанията по залесяване се включиха синдикалисти от Велико Търново, Габрово, Добрич, Търговище, Видин, Благоевград, Шумен, Смолян, Хасково, Кюстендил, Бургас, Плевен, Никопол, Оряхово, Мездра и др.
Своя сериозен принос даде синдикалната организация в Държавно горско стопанство – Никопол. Нашите членове там залесиха 60 000 фиданки, от които 5 484 акации, 50 263 тополи и 4 363 дъба. Младите дръвчета са засадени по поречието на река Дунав, както и на островите в землището на общините Белене, Гулянци и Никопол.Синдикалистите от ТП  “Държавно горско стопанство”, гр. Оряхово участваха в залесяването на 1025 броя тополови фиданки в землището на гр. Оряхово и на още 600 тополи край село Лесковец. Синдикалната организация на КНСБ в Държавно горско стопанство, гр. Мездра пък засади 560 тополи в село Крета.
Най-малкият участник в зелената инициатива на конфедерацията е Стефания Иванова от Плевен (на снимката). Тя върна сама коледната си елхичка в нейния дом – природата. Нейният пример не е изключение – елхички засадиха и други синдикалисти в страната.
Личният принос на всеки от нас за по-чиста природа е в основата на инициативата на КНСБ.
Кампанията продължава с планирани нови залесителни акции през есента.
Включи се и ти! Да засадим заедно нашата “Синдикална гора”!