Пламен Димитров посети ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”

В Международния ден на моряка, който се отбелязва днес, президентът на КНСБ Пламен Димитров и областният координатор на КНСБ във Варна Анна Ковачева посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Те бяха посрещнати от ръководството на училището.
Началникът – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, ги запозна с новостите във флотската Алма матер. Той представи и материално-техническата база.
Димитров разгледа Центъра за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“, както и Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона. Президентът на КНСБ, който е възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, пожела да посети спалните помещения и спортната база в Училището. Той сподели, че е впечатлен от видяното. Радващ е фактът, че всички, които завършат, успяват да се реализират успешно, че кадрите на училището изпълняват задачите си на световно ниво, посочи Димитров. Той обърна по-специално внимание на морските специалисти, които са се доказали в бранша.
На Пламен Димитров бе връчен почетният знак на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.
По-рано през деня президентът на КНСБ и областният координатор за гр. Варна Анна Ковачева стартираха кампанията „Повече демокрация на работното място” в град Варна.
Кампанията се провежда съвместно с Европейската конфедерация на профсъюзите, като целта й е да се подобри защитата на трудовите, социалните и осигурителните права на заетите лица, както и равното им третиране на работното им място.
В кампанията “За повече демокрация на работното място” се включиха “МАРТИНЕЛИ” ООД, както и други големи фирми в областта.