РК „Спорт и здраве”- Кърджали зае второ място сред 42 клуба, участници в 17-ия работнически спортен фестива

Второ място в комплексното класиране на проведения в курортен комплекс „Св.св. Константин и Елена” край Варна 17-ти работнически спортен фестивал през миналата седмица завоюва в ожесточени битки в конкуренция с 42 клуба от страната и чужбина РК „Спорт и здраве” – Кърджали. На официалното закриване на спортната проява, продължила три дни, купата прие председателят на клуба и координатор на КНСБ за област Кърджали Иванка Караколева. Тя бе категорична, че клубът е постигнал значителен успех в развитието на работническия спорт в Кърджалийско и припомни, че само преди две години той е бил на четвърта позиция в комплексното класиране, а сега е вече втори. „Преборихме или бяхме равностойни на клубове с далече по-добри финансови възможности и човешки потенциал, а това се постига с много работа, сърца, които милеят за Кърджали, висок спортен дух и усъвършенстване на спортния потенциал на нашите състезатели”, коментира  Караколева.

Купата бе връчена лично от президента на най-големия синдикат в България Пламен Димитров. При връчването парк градината на един от големите хотели в комплекса бе огласена от мощни възгласи „Кърджали”, идващи от представителите на клуба в около 20 спортни дисциплини и бурни аплодисменти от всички участници в церемонията.

Феърплеят бе отличителна характеристика на всички близо 70 представители на спортния клуб от Кърджали. Общо в спортния фестивал участваха над 800 състезатели  от 7 държави –  България, Израел, Македония, Мексико, Румъния, Сърбия и Украйна. Те се състезаваха в 17 вида спорт.

Общо 14 купи завоюваха състезателите от Кърджали – факт без прецедент в досегашната история на РК „Спорт и здраве” Кърджали. Четири златни медала спечелиха те като три от тях бяха дело на тенисистките в дисциплините тенис, тенис на маса и плажен тенис, а един отиде в отбора ни по бридж. За среброто се пребориха отборите по стрийтбол-жени, плажен волейбол – жени, плажен волейбол – мъже и боулинг.  3-ти в класиранията станаха отборите ни по стрийтбол – мъже, бридж – жени, волейбол – мъже, плуване – жени, тенис на маса – мъже и шахмат – мъже.

КЛАСИРАНЕ ПО СПОРТОВЕ

Стрийтбол мъже – 3-то място

Стрийтбол жени – 2-ро място

Боулинг – смесени отбори – 2-ро  място

Бридж мъже – 1-во място

Бридж жени – 3-то място

Волейбол мъже  – 3-то място

Дартс  жени – 5-то място

Плажен волейбол мъже – 2-ро място

Плажен волейбол жени – 2-ро място

Плажен тенис жени – 1-во място

Плуване мъже – 4-то място

Плуване жени  – 3-то място

Щафетно плуване – 4-то място

Теглене на въже – 5-то място

Тенис жени  – 1-во място

Тенис мъже – 5-то място

Тенис на маса мъже 3-то място

Тенис на маса жени – 1-во място

Шахмат мъже –3-то място.