Пламен Димитров се срещна със служители от Агенцията по заетостта

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се срещна днес със служители на Агенцията по заетостта и изпълнителния ѝ директор Драгомир Николов. Той участва в организирано от Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО) заседание на Съвета на председателите на синдикални организации в Дирекциите „Бюра по труда“ (ДБТ) при Синдиката на работещите в Агенция по заетостта (СРАЗ). В срещата участва и председателят на федерацията Кръстьо Боянов.

Димитров постави пред ръководството на агенцията организационни и оперативни въпроси от името на работещите. Сред тях бяха за повишаване на работните заплати, натовареността на системата и на работещите в нея в периода на епидемична обстановка, за атестациите на служителите, за допълнително възнаграждение за постигнати резултати.

Заявено бе искане за ръст на заплатите с 20 процента, който да залегне в бюджета за 2022 г.

Пламен Димитров повдигна въпроса и за актуализацията на бюджета за тази година и предложенията на КНСБ за това. Акценти в разговора бяха и актуализацията на бюджета на Националния осигурителен институт, обявените от служебното правителство предложения за увеличение на пенсиите, мярката за подкрепа на заетостта 60/40 и предложенията за промяна на нейния дизайн, заплащанията в администрацията.

Димитров представи и акцентите в меморандума, изготвен от КНСБ, за социално-икономическо развитие на България през следващите 4 години, свързани с доходите, пенсиите и необходимостта от данъчна реформа.