Пламен Димитров пред Нова телевизия: Вариантът за актуализация на пенсиите е най-справедливият

„Като цяло е добре, че най-накрая има актуализация на бюджета. Заедно с бизнеса искахме да има такава още през март, но никой не ни чу. Исканията ни бяха за здравеопазването, социалните разходи и подкрепа на бизнеса и заетостта и сега няма как да не сме доволни”. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването на Нова телевизия „Здравей, България” по повод актуализацията на бюджета, която вчера бе обсъдена от социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

„Вариантът за актуализация на пенсиите, който беше подкрепен вчера – през тежестта на всяка година стаж, която хората имат, е най-справедливият. Той ще даде на всички ръст на пенсиите средно с 12,5%”, каза още той.

Димитров обясни, че при всяка промяна в пенсиите става въпрос за милиарди: „Всички пенсии са около 11 млрд. 10-процентно увеличение е 1,1 млрд. лв. За голямо съжаление това са възможностите на нашата държава“, каза още той.

„Икономиката се възстановява. Догодина ръстът ще е около 5%. Това означава повече приходи“, каза още президентът на КНСБ.

Цялото интервю можете да видите тук:

http://www.vbox7.com/play:a2557d7f02