Кампанията “За повече демокрация на работното място” се проведе в още три предприятия в Бургас

Областният координатор на КНСБ за гр. Бургас Мая Сариева и Красимир Пащрапански, председател на Синдикат “Бира, храни и напитки” (СБХН), посетиха днес предприятията „Победа“ АД, „Денито“ ООД и „Чикън Груп“ ООД, като част от кампанията на КНСБ „За повече демокрация на работното място“.

Ръководителите на предприятията се сблъскват с един и същи проблем – липсата на квалифицирана  работна сила и утежнени административни разпоредби, които са в ущърб на нормалния процес на работа. „Внос на работници и служители от други страни на този етап е невъзможен заради  пандемията. Липсата на работна ръка е причината, поради която се изпълняват 60% от капацитета в производството“, коментира г-н Божков от „Чикън груп“ ООД.

В Бургаска област са пряко засегнати от сезонната работа. Въпреки възползването от мерките по „Задържане на работните места“ и средствата от предприятията, вложени за обучения, голяма част от персонала се пренасочва към други места.

Мая Сариева и Красимир Пащрапански изразиха готовността си за съдействие при разрешаването на някои от проблемите, споделени по време на срещите.