КНСБ апелира: Ваксинирай се! Защити себе си, близките си и работното си място!

Вече втора година преминава под знака на ковид пандемията. Цената, която плащаме, е жестока и се измерва в човешки животи, изгубени работни места, влошено качество на живот.

Страната ни е на прага на нова ковид вълна. За разлика от тези до момента, сега имаме възможност да се предпазим, да защитим своето и здравето на близките си, да запазим работните си места.

Научните факти и медицинските специалисти са категорични, че ваксините предпазват, могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и да намалят броя на хората, приети в болница с усложнения. Данните за България сочат, че едва 1-2% от постъпващите в болница са ваксинирани, и то само с една доза, а 98 на сто от хоспитализираните в момента са без ваксина.

Броят на заразените през последните дни се покачва и това буди тревога за евентуалните последствия както за здравето ни, така и за заетостта и доходите. Нов сериозен ръст на заболелите крие риск от въвеждане на ограничителни мерки и затваряне на работещи бизнеси. Имаме възможност да променим това.

Ваксинирането е доброволен акт и трябва да остане такъв. От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем четвъртата ковид вълна.