Работещите в „Автомагистрали – Черно море” излязоха на протест и в Шумен

Работници и служители на „Автомагистрали – Черно море” излязоха на втори протест днес пред сградата на Областна администрация-Шумен. Проведена бе и среща с областния управител Валентин Александров.

До днешният протест се стигна, след като първият, проведен на 13 август на четири места в страната – пред Министерския съвет, на пътен възел „Белокопитово” на Автомагистрала „Хемус”, км 165 на Автомагистрала „Тракия” и в Русе, не доведе до резултат. Работещите в „Автомагистрали – Черно море” настояват да получат заплатите си, забавени заради неплатените с месеци средства за ремонта на автомагистрала „Тракия”. Общото задължение за обекта от възложителя – държавното дружество “Автомагистрали” чрез пътната агенция, е 36 877 662 лв. с ДДС.

Липсата на средства пречи на фирмата да работи – имa прeдупрeждeниe зa cпирaнe нa тoкa и мобилните услуги, спрени са газът, доставките на битум и дизелово гориво. Това води до принудително спиране на работата във всички звена и отлив на кадри.

Протестните действия ще продължат и на 20 август, петък от 10.30 до 14.00 часа на три места:

– Автомагистрала „Хемус” – Пътен възел „Белокопитово”;

– Бургас – кръговото кръстовище между бул. „Транспортна”, път Е773, ул. „Проф. Яким Якимов” и бул. „Стефан Стамболов” на входно-изходната артерия на града от/за София;

– Русе – кръстовището до магазин „Джъмбо.