Кампанията “За повече демокрация на работното място” се проведе и в Силистра

На 3 септември екипът на Регионален съвет – Силистра посети предприятието “Елкотех – синхрон” ООД. Фирмата произвежда висококачествени електрически материали и инструментална екипировка. Приоритет в нейното производство са електрическите разклонители и удължители.

Повод за срещата бе кампанията на КНСБ и Европейската конфедерация на профсъюзите “За повече демокрация на работното място”. Областният координатор Димитричка Пейкова и експертът от Регионалния съвет Венеция Стоянова се срещнаха с ръководството на фирмата в лицето на Димитър Димитров.

Сред обсъдените теми на срещата бе липсата на квалифицирана работна ръка, която да отговори на процеса на дигитализация и навлизащите нови технологии. Въпреки тези трудности г-н Димитров сподели, че едно от най-важните качества, които трябва да притежават неговите служители, е желанието за работа и трупане на опит и нови познания. Целта на директора на “Елкотех – синхрон” е да “подмлади” екипа, с който работи, като осигурява конкурентно и навременно изплащане на възнагражденията, както и отлични условия на труд.

Димитър Димитров бе запознат с основната цел на кампанията “За повече демокрация на работното място”, а именно – работниците да участват активно в процеса на взимане на решения. Той сподели, че не подценява мнението на своите служители относно теми, свързани с предприятието и това е една от причините в него да работят повече от 60 души в сплотен екип. Димитров поясни, че въпреки трудностите, породени от ковид пандемията, производственият процес не е прекъсвал, никой не е останал до момента без работа и като цяло балансът във фирмата е запазен.