Екипът на КНСБ в Бургас даде личен пример като се ваксинира срещу ковид

Регионалният съвет на КНСБ в Бургас и Синдикатът на българските учители в града дадоха личен пример за ваксиниране срещу ковид. Областният координатор на конфедерацията Мая Сариева, Таня Новакова от СБУ заедно със своите колеги и семейства им днес организираха ваксиниране на работното място.

Те откликнаха на призива, отправен от КНСБ преди няколко седмици: „Ваксинирай се! Защити себе си, близките си и работното място“.

Цената, която плащаме заради пандемията, е жестока и се измерва в човешки животи, изгубени работни места и влошено качество на живот.

Регионалният съвет на КНСБ и СБУ се стремят да запазят живота на хората и техните семейства. С този акт искаме да дадем пример на всички наши членове, а и не само на тях, че единственото решение за справяне с кризата е масовата ваксинация, каза областният координатор Мая Сариева.

Научните факти и медицинските специалисти са категорични, че ваксините предпазват, могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и да намалят броя на хората, приети в болница с усложнения.

Ваксинирането е доброволен акт и трябва да остане такъв.

От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем четвъртата ковид вълна!