Кампанията “За повече демокрация на работното място” се проведе в Димитровград

Областният координатор на КНСБ в Хасково Веселин Тодоров и Емил Заимов, зам.-председател на ХТПП, посетиха на 23 септември фирма „Хепи Хаус“ ЕООД в магазина ѝ “Ин Хаус” – Димитровград. С това бе дадено началото на кампанията на КНСБ и Европейската конфедерация на профсъюзите „За повече демокрация на работното място“

“Ин Хаус” – Димитровград е част от верига с 6  магазина в страната. Предприятието е сред лидерите в предлагането на домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти, хотели, барове, канцеларски материали и офис консумативи.

Проведена бе среща със Стефан Иванов, управител на филиал Димитровград. Той бе запознат с основните цели на кампанията “За повече демокрация на работното място” – представителите на работниците да бъдат информирани и консултирани, да провеждат навременни дискусии с ръководството на всички нива и да участват активно в процеса на вземане на решения.

Бяха обсъдени правата на работещите да участват в контрола на работното им място, укрепването на условията на труд и на работната среда.