КНСБ в Бургас участва в международен икономически форум

Областният координатор на КНСБ-Бургас Мая Сариева участва вчера в икономически форум Doing Business with Germany, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) съвместно с Община Бургас и с подкрепата на “Индустриален и логистичен парк – Бургас” АД.

Участието на конфедерацията съвместно с бизнеса показва тенденция за партньорство и грижа за работещите в Бургаска област.

Тя е една от най-засегнатите от налагането на противоепидемичните мерки, тъй като бизнесът е свързан основно с туризма и услугите. Инициативата цели да представи Бургас като място за бизнес, да популяризира региона, за да се подпомогне дейността на местните фирми и инвеститори и да се намали безработицата.

Пазарът на труда трябва да предлага необходимите условия на работа – не само като комфорт, безопасност и здравословни условия, но и като заплащане. КНСБ може да бъде от полза, както за работниците и служителите, така и за бъдещите работодатели, коментира областният координатор Мая Сариева.

На форума присъстваха Тим Курт, президент на ГБИТК, кметът на Бургас Димитър Николов, н.пр. Кристоф Айххорн, посланик на ФР Германия в България, министърът на икономиката , д-р Фолкер Трайер, Асоциация на германските индустриално-търговски камари чрез видео послание от Берлин, Хелге Толксдорф, ръководител на отдел Югоизточна Европа, Германско федерално министерство на икономиката и енергетиката, Юрген Фридрих, управляващ директор на Агенция за икономическо развитие на Федерална република Германия (с видео доклад от Берлин).

Представени бяха перспективите и възможностите за развитие на германско-българските икономически отношения – състояни, икономическият потенциал на Бургаска област, примери за работния процес и дейността на фирмите след пандемията в Германия.