Работници от Пристанищен терминал Варна – Запад протестираха заради лош път към порта

Работниците и служителите на Пристанищен терминал Варна – Запад организираха днес протестен митинг – шествие, с който затвориха регионалния и общинския път край град Девня на разклона за порта.

Протестът бе организиран заради лошото състояние на пътя, който води до пристанището, както и заради необходимост от удълбочаване на терминала до 14,50 метра. Исканията на работниците и служителите са от последните три години и все още няма решение на проблема. Те се притесняват, че пътят може да стане причина за инциденти, а фирмите доставчици да се откажат от дейността си. Протестиращите настояват за удълбочаване на терминала, за да могат повече кораби да пристигат и работниците да запазят работните си места.

На протеста бе представена Декларация, с която работниците заявиха, че при липса на бърза реакция от страна на държавата, ще излязат отново протести с готовност да се затвори и цялата Девненска низина.

На простестния митинг присъства и Свилен Шитов, кмет на община Девня, а водещ на протестното шествие бе Пенка Илиева, председател на СПР-СТСБ към КНСБ.