Честваме Световния ден на учителя

На 5 октомври 2021 г. ръководството и екипът на Централата на Синдиката на българските учители, отбелязаха Световния ден на учителя, който тази година премина под мотото: „Учителите в основата на възстановяване на образованието“.

Синдикатът на българските учители, заедно с председателя д.ик.н. Янка Такева, се включиха в глобалната възпоменателна инициатива в памет на учителите, загубили живота си по време на пандемията от COVID-19. Тазгодишното отбелязване на празника, организиран от Интернационала на образованието, е израз на почит към
учителите и техния труд, човешкото добруване и бъдещето на младото поколение.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави за празника всички членове на Синдиката на българските учители и Независимия учителски синдикат:

 

Скъпи български учители,

Скъпи приятели синдикалисти, 

Поздравявам Ви по случай днешния Световен ден на учителя! 

Той е повод да се замислим с благодарност за това какво получихме от своите учители , на какво ни научиха те, за да израснем достойни хора.

Да се посветиш на Училището и търпеливо да изграждаш интелекта на младото поколение е не само професия, то е призвание. Нужен е възрожденски дух и голямо сърце, за да създадеш от малкото неуко дете личност,  а това е мисия с много труд, всеотдайност и  вдъхновена от голямата любов към знанието.

Развитието на обществото ни зависи от високоотговорната, благородна и съзидателна работа на българския учител  – едно от главните условия децата ни да получат силно, отговарящо на националните традиции и на европейските изисквания образование, за да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.

Приемете най-сърдечни благодарности от името на ръководството на КНСБ. Поклон пред високоотговорния Ви и самоотвержен труд, особено в трудните времена, през които минаваме!