In memoriam: Напусна ни Велин Илиев, бивш председател на ФНСС

С голяма скръб научихме, че днес, на 83-годишна възраст, след кратко боледуване ни е напуснал Велин Илиев. Той бе председател на Федерация на независимите строителни синдикати в периода от 1993 г. до 2003 година.

Човек с голямо сърце, изявен синдикалист, награждаван с плакет с името на проф. Кръстьо Петков „За цялостен принос в развитието на синдикалното движение в България” през 2008 г., голям приятел до последния си дъх на Федерацията, бранещ и отстояващ синдикалния ни дом.

Велин Илиев бе не просто наш колега, а изключителен човек и професионалист. През годините пълната му отдаденост като председател на Федерацията ни, будния му дух и отговорността към работата се превърнаха в еталон за поведение, подражание и успех. В съзнанието ни завинаги ще останеш един добър ръководител и приятел, когото имахме удоволствието да познаваме и ценим.

Мъдрите казват, че никой не умира наистина, щом има кой да го помни и обича. Ще го запомним като добър човек, оставящ след себе си ярка следа, която няма да бъде забравена, а делото му ще остане завинаги.

Почивай в мир!

Съблезнования на семейство!

Опелото ще се състои на 9 октомври, от 12 ч на Централните софийски гробища.

 

Инж. Цветелина Иванова, председател на ФНСС

Цветелина Бикарска, зам.-председател на ФНСС

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и ръководството на конфедерацията изказаха също своите съболезнования на семейството на Велин Илиев:

С болка и тъга научихме скръбната вест за кончината на уважавания наш колега и приятел Велин Илиев – председател на Федерация на независимите строителни синдикати в периода от 1993 г. до 2003 година.

Отиде си един достоен човек, професионалист, синдикалист и лидер, който работеше, отстояваше и носеше в сърцето си синдикалната кауза – всичко в името на хората на труда.

Преминахме заедно по един труден път, преодоляхме много предизвикателства и препятствия, извоювахме не малко победи.

Днес в този тъжен ден свеждаме глави пред светлата му памет!

От името на ръководството на КНСБ изразяваме най-искрените съболезнования на семейството на г-н Велин Илиев за скъпата загуба!

Оставаш в сърцата и мислите ни!                                                

Почивай в мир!