След 5 протеста на КНСБ разплатиха част от дължимите суми на „Автомагистрали – Черно море”

„Автомагистрали – Черно море” получи днес от държавата част от дължимите средства за ремонта на магистрала „Тракия” от Стара Загора до Чирпан.

В сметката на дружеството са постъпили 9,2 млн. лв., което е 1/4 от цялата неразплатена сума, която възлиза на близо 37 млн. лв.

Секретарят на синдикалната организация на КНСБ в дружеството Петя Стоянова напомни, че при последния протест на 5 октомври пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството синдикалистите са получили уверение, че тази сума ще им бъде изплатена.

След получаване на средствата днес вече са разплатени заплатите на служителите. Това действие бе в изпълнение на постигнатото споразумение между синдикалното ръководство на КНСБ и мениджърския екип в дружеството за незабавно изплащане на дължимите работни заплати, след като фирмата получи забавните средства или част от тях. Към настоящия момент предстоят и плащания от страна на фирмата към доставчиците.

Очаква се до края на седмицата да се подпише споразумение за разплащане и на останалата част от средствата от страна на държавата.

Припомняме, че заради забавяне на плащанията пътните строители, членове на КНСБ в дружеството, излязоха неколкократно на протести през последните месеци, като за кратко блокираха движението по различни пътни отсечки в страната.

За постигане на исканията си синдикалната организация на КНСБ реализира следните протести:

На 13.08.2021 г. в София пред МС, на АМ Тракия, на АМ Хемус и до Русе;

Пред Областна управа Шумен на 18.08.2021 година;

На 20.08.2021 година в Шумен, Русе и Бургас;

В София пред МС на 01.09.2021 г.;

В София пред МРРБ на 05.10. 2021 г.

Работниците заявиха, че остават в протестна готовност докато не бъдат изплатени всички дължими суми към дружеството, с които да се гарантира не само сигурността на работните места, а и повишаването на работните заплати.