TUC публикува информация на български език за трудовите права във Великобритания

TUC – националният конгрес на синдикатите във Великобритания, публикува на интернет страницата си информация на български език за трудовите права на заетите на Острова.

Ръководството дава детайлна информация за трудовия статут и правата на работещите във Великобритания българи според това в коя категория попадат, за правата им за здраве и безопасност, за справянето с проблеми – как се подава оплакване, какви са дисциплинарните мерки, как се разглежда дело в трудов съд и други практически съвети.

Ако се нуждаят от съдействие по конкретен казус, българите могат да се обърнат към структурите на TUC. Конгресът представлява над 5 милиона работници с цел да защитава правата им на работното място, да гарантира безапасните и здравословни условия на труд, както и да договаря по-добро заплащане и условия за своите членове.

КНСБ и TUC имат споразумение за взаимна подкрепа с информиране, брошури и съвети на място за гражданите на двете страни във връзка с трудовите им права. Партньорството между двете конфедерации е дългогодишно, а протоколът за сътрудничество бе подписан през март 2008 година.

Ръководството на български език за работа във Великобритания можете да видите тук.