КНСБ договори по 815 лв. допълнително за медицинските сестри от училищата и градините в Севлиево

Медицинските сестри от Детско и училищно здравеопазване от община Севлиево получиха преди броени дни по 815 лева под формата на допълнително материално стимулиране. Те са договорени между синдикалната организация на КНСБ и Община Севлиево, със съдействието на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово, като резултат от дългогодишен добър социален диалог и сътрудничество между страните.

Председателят на регионалната структура на ФСЗ и детско и училищно здравеопазване в Севлиево Румяна Тодорова подчертава за пореден път колко важен е трудът на специалистите по здравни грижи и припомня тяхната всеотдайност. През месец декември 2020 г., по време на втората ковид вълна, дванадесет синдикалисти от нейната организация откликват на призива на Община Севлиево и в продължение на месец работят доброволно в помощ на колегите си от общинската болница и Регионалния хоспис в Дряново. Освен това през лятото на миналата и тази година, медицинските сестри от училищните кабинети помагат на колегите си от детските градини и яслените групи.

Един от основните приоритети на Община Севлиево е както грижата за децата, така и мотивацията на медицинските специалисти. Неслучайно те са с най-високите договорени основни работни заплати в област Габрово – 1060 лева, припомнят от синдиката.

От КНСБ разчитат добрият диалог и сътрудничество с Община Севлиево да продължат и през следващата година в полза на специалистите по здравни грижи, като се постигнат още по-добри параметри по колективното договаряне, въз основа на единните разходни стандарти от държавно делегираните дейности.

Синдикалната организация се надява на подкрепа от страна на общинското ръководство и в посока реорганизация за отделяне на яслените групи в самостоятелна ясла, с цел по-добра грижа за най-малките.