Работниците от “Автомагистрали-Черно море” отново протестираха за заплатите си

Работниците от “Автомагистрали-Черно море”, град Шумен излязоха днес на пореден протест пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те отново са без заплати заради неизпълнения ангажимент от страна на държавата да разплати извършената дейност по ремонта на участъка от магистрала “Тракия” между Чирпан и Стара Загора. Отсечката е в експлоатация от юли месец тази година е и приета без забележки, но въпреки това дружеството все още не е получило 27 млн. лв. от средствата за ремонта.

След протест в началото на октомври и дадени обещания от страна на регионалното министерство на 19 октомври бе преведена част от дължимата сума, която към онзи момент бе 36,8 млн. лв. Цялостно решение на проблема обаче все още няма и това се отразява върху доходите на работниците и възможността да се трудят при нормални условия. Към тях днес се присъединиха и колегите им от “ИСА 2000”, които са поставени в същата ситуация.

Нашите деца няма да получат подаръци за Коледа. По-големият проблем е, че не можем да си платим и сметките, нито да напазаруваме за коледната трапеза, оплакаха се работниците. Въпреки призивите им някой от министерството да дойде при тях и да поеме отговорност, това не се случи.

В протеста се включи и Дядо Коледа, който дойде с чувал, преливащ с отпечатани върху свитъци неизпълнени обещания от служебния министър на регионалното развитие и благоустройството и неговия екип. Те са дадени през последната половин година и все още не са реализирани. Чувалът с обещанията бе внесен в министерството от представители на двете дружества. Те бяха приети на преговори от зам.-министър Валентин Граматиков. Работещите остават в протестна готовност и заявиха, че ако отново няма решение на въпроса, следващите им проестни действия ще бъдат пред сградата на Народното събрание.