КНСБ – Габрово връчи благодарствен адрес за добър социален диалог на кмета на Трявна

Днес в Община Трявна се проведе партньорска среща между областния координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова и кмета на община Трявна Силвия Кръстева, на която бяха обсъдени постигнатите договорености в държавно делегираните дейности, както и предизвикателствата, които стоят на дневен ред през новата година. На събитието участваха също председателят на синдикалната органазация на КНСБ при Община Трявна Теодора Кусева и експертът на Регионалния съвет Цветомира Джепунова.

Росица Йонкова благодари на кмета Силвия Кръстева за усилията, които тя и нейният екип полагат да достигнат максимално финансови средства до служителите в бюджетната сфера. Също така бе отчетен и добрият диалог между работодателя и синдикалната организация на КНСБ в общинска администрация, където към момента е постигната изключително висока синдикална плътност от над 90 членове.

Засегнат бе и въпросът за липсата на спициалисти по здравни грижи и недостига на средства по делегираните бюджети в детско и училищно здравеопазване, където въпреки дофинансирането от страна на общината, заплатите остават под договореностите за бранша.

Не на последно място бе отчетена и ангажираността и отзивчивостта на ръководството на общината за предоставянето на икономическа информация, необходима на синдиката за колективно договаряне и анализи на общинския бюджет за държавно делегираните дейности.

Като знак на признателност за доброто социално партньорство, кмета на община Трявна получи благодарствен адрес от Регионалния съвет на КНСБ. Той бе придружен от комплимент, специално изработен за синдиката от Социално предприятие „Работилница за сувенири и култура” – Трявна.