Онлайн курс за управление на проектни дейности започва от 24 януари

Представители на КНСБ, БСК и областната и общинската администрация в Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора и София могат да участват в онлайн обучение „Управление на проектни дейности от синдикалисти и работодатели на регионално ниво – част 1″. То започва от 24 януари.

Курсът е специално разработен съвместно от КНСБ и БСК по проект „Отговорен социален диалог за достоен живот”. Подходящ е за участници с малък опит или без опит в управлението на проекти.

Какво представлява курсът?

Ще имате възможност да се запознаете с основните термини, понятия, процеси, фази и методи за управление на проекти, без оглед на естеството, мащабите на проекта и произхода на финансирането.

Курсът цели да ви въведе в идеята, че управлението на проекти включва научно обосновани методи, които се прилагат към ясно дефинирани процеси с определена структура, обхват и характеристики.

Уменията, които ще придобиете, са свързани с ползването на механизми и инструменти, които да ви помогнат да пренесете концепцията за проект в контекста на ежедневната ви работа, в която често ви се налага да управлявате дейности и да изпълнявате задачи, които могат да бъдат разглеждани като процеси, по-лесно управлявани с представените инструменти за управление на проекти.

Как се провежда курсът?

Изцяло в онлайн форма, като всички дейности са асинхронни. Това означава, че вие можете да ползвате учебните материали в удобно за вас време. Всеки участник ще има достъп до курса в рамките на 5 седмици, като в този период платформата ще е отворена 24 часа в денонощието. Всеки участник ще влиза с индивидуална парола за достъп, издадена от администратор. Единственото условие е да имате интернет и да ползвате компютър или мобилно устройство.

Изпълнението на задачите в курса ще ви отнемат около 2-3 часа седмично, разпределени от вас във времето, за да имате възможност да работите със собствен ритъм.

Синдикалните членове не дължат такса за участие.

Заявка за участие можете да подадете на имейл адрес: lisrael@citub.net Леонтина Израел

Моля, отбележете трите си имена, името на курса. След като обработим заявката Ви, ще получите лично потребителско име и парола за достъп до обучителната платформа.