Поздрав от председателя на СФ “Металици” Васил Яначков по повод Дните на европейската индустрия

До всички индустриални федерации от България, членове на industiALL Еuropean Trade Union

Уважаеми колеги,

Поздравявам всички индустриални федерации, а чрез тях и всички български индустриални работници по повод Дните на европейската индустрия (8-11 февруари 2022 г.).

Както е известно, индустрията е моторът на човешкото развитие и не случайно всеки нов етап от развитието на човешката цивилизация е свързан със съответна индустриална революция.

Постиженията на индустриалната революция осигуряват всички технологични обновления в целия спектър от човешката дейност.

Индустрията на България е основен фактор за развитието на страната. Повече от половин век България вече е индустриално развита страна и в настоящия момент индустриалният сектор осигурява над 20 % от БВП  на страната. Индустрията е най-големият и системен работодател, поради което един от най-широко използваните изрази за отношенията между работници и работодатели от всички сектори е “индустриални отношения”.

Независимо от  кризата, която изпитваме в момента, ние сме горди, че сме част то индустрията на България и от Европейската индустрия. Нашето взаимодействие като индустриални федерации от България, членове на industiALL  Еuropean Trade Union, е донесло множество трайни социални и трудови успехи не само за индустриалните работници, а и за всички хора на труда в България.

Убеден съм, че това сътрудничество ще продължи все по- успешно и все по-трайно и в бъдеще.

Бъдете живи и здрави!

 Искрено Ваш,

 инж. Васил Яначков

 Председател на СФ МЕТАЛИЦИ