КНСБ се присъединява към кампанията на БЧК за пострадалите в Украйна

От няколко дни в Украйна се води жестока война. КНСБ осъжда всички действия, които водят до невинни жертви. Хиляди украинци напуснаха страната си, принудени да търсят убежище и защита от ужаса на войната.

Украинският народ се нуждае от бързи и спешни действия за оказване на подкрепа.

Конфедерация на независимите синдикати в България, заедно с благотворителния си фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, се присъединяват към националната благотворителна кампания на Българския червен кръст за набиране на финансови средства и материална помощ за пострадалите от войната в Украйна.

Конфедерацията призовава своите членове да проявят съпричастност като се включат в акцията и дарят нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали, палатки, фенери, батерии и генератори.

Даренията ще се приемат от утре, 1 март.

  • За гр. София – в Централата на КНСБ на пл. „Македония“ № 1;
  • За страната – в Регионалните съвети на КНСБ (информация за адреси и телефони на лица за контакт за всички РС на КНСБ можете да намерите в интернет страницата на КНСБ.

Получените дарения в Централата на КНСБ ще бъдат предадени на Централата на БЧК в столицата, а тези в Регионалните съвети ще бъдат насочени към областните структури на БЧК в страната.

Призоваваме фирми, организации и предприятия в цялата страна да подкрепят благотворителната кампания на БЧК и КНСБ в помощ на бедстващите украински граждани чрез дарения по тяхна преценка.

Подкрепата си за пострадалия украински народ желаещите могат да изразят и чрез финансови средства по сметката на Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк

Основание за превода: пострадали от войната в Украйна

Набраните финансови средства за благотворителната кампания ще бъдат преведени на Български червен кръст.

Нека покажем своята солидарност с украинския народ в този тежък момент!

Всяко дарение е помощ, подкрепа и надежда.

Лице за контакт в София: Рени Джагалова – телефон – 0884458554, имейл: rpsaltova@citub.net