Синдикалният свят с кампания “Солидарност с Украйна”

В светлината на ужасяващите последици от руското нахлуване в Украйна, където продължават мащабните разрушения и вече повече от един милион бежанци се наложи да напуснат Украйна, Международната конфедерация на профсъюзите (МКП) обяви глобален ден на действие “Солидарност с Украйна” на 15 март.

Международната конфедерация и Европейската конфедерация на профсъюзите, с подкрепата на белгийските си членове, организират на този ден демонстрация в Брюксел пред главната сграда на Европейската комисия от 14 ч централноевропейско време. От МКП призоваха на 15 март да се проведат митинги в подкрепа на Украйна и в целия свят.

Международната конфедерация започна и петиция, която апелира за мир, диалог и демократичност. Всеки може да се присъедини към призива, като я подпише на следния адрес: https://petitions.ituc-csi.org/ukraine?lang=en

Синдикатите организират и събиране на средства за хуманитарна подкрепа за синдикатите в Украйна, както и за тези в съседните страни, които помагат на бежанците. Синдикалните организации в Украйна помагат на бедстващите хора. Даренията, които бъдат направени, ще отидат за лекарства, санитарни материали, храна: https://petitions.ituc-csi.org/support-ukraine?lang=en.

КНСБ се присъедини към кампанията на БЧК за събиране на средства и материална помощ за хората в Украйна.