СФ “Металици” с подкрепа за колегите в Украйна

Синдикална федерация “Металици” към КНСБ е предприела действия за подпомагане на колегите си в Украйна, с които има дългогодишна съвместна дейност.

На 25 февруари Координационният съвет на федерацията е приел декларация за солидарност с украинския народ и колегите от синдикатите в металургията на Украйна. С решение на КС СФ “Металици” работи в четири направления:

  • Набиране на парични средства от синдикалните организации, членове на СФ “Металици”, за финансово подпомагане.
  • СФ “Металици”, съвместно със синдикалната си организация в “Промет стийл” и ръководството на завода – част от фирма “Метинвест холдинг”- Украйна, оказва съдействие за набавяне и изпращане на медикаменти на украинските колеги.
  • Синдикалната организация на КНСБ в “Промет стийл”, град Бургас пое отговорност и се занимава денонощно за намиране на жилища за настаняване и оказване на всестранна помощ на укаринските бежанци.
  • Синдикалната организация в “Промет стийл”, съвместно със СФ “Металици”, се ангажира да окаже пълна логистична подкрепа на всички бежанци-работници от заводите на “Метинвест холдинг” – Украйна, пристигащи в България.