Със зеления преход в земеделието бяха запознати учениците от професионалната гимназия в Гоце Делчев

Очакванията за зелен и дигитален преход в българското земеделие, за зелената икономика и зеленото предприемачество и за системите за управление на околната среда в предприятията от селското стопанство – с това бяха запознати учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство “Пейо К. Яворов” в гр. Гоце Делчев. Темата за новите тенденции и бъдещето в земеделието им бе разказана от Валентина Васильонова, зам.-председател на Федерацията на независимите синдикати от земеделието.

Тя се включи в проведените на 21 март в училището кампании на КНСБ “Моето първо работно място” и “Подобряване на управлението на околната среда от МСП, управлявани от младежи”. В тях участваха и експертите от Регионалния съвет на КНСБ в Благоевград и координаторът на КНСБ за гр. Гоце Делчев Димитрия Кирева.

На семинара учениците обогатиха знанията си и научиха повече и за трудово-осигурителните си права и задължения на работното място.

Специални благодарности на директора на ПГ МСС “Пейо К. Яворов” Ангел Живков за партньорството, ангажираността и разбирането!