Лидерът на ВОН Лиляна Вълчева награждава днес Студент на годината в областта на Стопанските науки

Лиляна Вълчева, лидер на най-големия и активен национален синдикат в сферата на висшето образование ВОН – КНСБ и член на експертното жури на 15-то издание на Студент на годината за 2021 г., ще награди най-добрия студент в областта на Стопанските науки на официална церемония тази вечер. В журито участва и проф. Александър Николов, зам.-председател на ВОН-КНСБ.

Тази година събитието е под патронажа на президента на България Румен Радев и с активната подкрепа на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Паралелно с постиженията на своите преподаватели и учени от висшите училища на България в съпътстващите световни класации, като СУ “Св. Климен Охридски”, Техническият университет – София, Тракийският университет – Стара Загора, Университетът за национално и световно стопанство, Химико-технологическият и металургичен университет, Медицинските университети и др., отлични резултати отчитат и прогресивно-иновативните студенти и докторанти в 14 категории.

Проф. Вълчева сподели, че в професионалното направление на Стопанските науки са участвали много студенти и докторанти, но само трима са номинирани за голямата награда в тази категория:

Любимка Георгиева, студент в четвърти курс, Софийски университет ,,Св. Климент Охридски“, специалност ,,Икономика“ с успех 5,29. Притежава сертификат за завършен Jаva Script Advanced, издаден от СофтУни, JS Applications, Excel for Creative Problem Solving, проведен от University of Colorado Boulder. Получава удостоверение за участие в лятното училище Big Data & Advanced Analytics, издаден от фондация „Атанас Буров“ и Грамота за трета специална награда на фондация „Проф. Русенов“.

Елена Таракова, студент в четвърти курс в УНСС, специалност „Счетоводство“, с успех 5,76, владее английски и руски език. Участвала е в много състезания с призови позиции, като някои от тях са Световното студентско състезание Schneider Go Green – финалист за Югоизточна Европа, Национална олимпиада по “Счетоводство и одит”, специална награда в конкурс ,,Млад одитор“, Стипендиант на Фондации “Атанас Буров” и на Фондация “Еврика”, победител в Студент на годината УНСС.

Дамяна Янева, студент в трети курс в Икономически университет – Варна, специалност „Счетоводство и одит“, с успех 5,88, познания по английски и руски език. Участва в национални конкурси и международни олимпиади, като печели трето място на Студентска научна дейност 2021, Секция ,,Счетоводство‘‘. Удостоена е с първа специална награда в Национален конкурс по одит за студенти ,,Млад одитор‘‘, избрана е за талант на годината в категория ,,Икономика, бизнес и финанси‘‘.  Има първо място във видеоконкурс на тема ,,Моята мечтана работа‘‘ и първо място на Студентска научна сесия 2021, Секция ,,Правни науки‘‘ на тема ,,Правните знания по пътя към успеха‘‘.

Кой ще е отличникът в тази и други категории, кои ще са Студент и Докторант на 2021 г., както и техните подгласници, ще стане ясно тази вечер. На официалната церемония, за да покажат уважение и признателност към младите хора, ще присъстват политици, учени, ректори, бизнес партньори и много приятели на Националното представителство на студентските съвети.