В Добрич бе отслужена панихида в памет на загиналите при трудови злополуки

По инициатива на РС на КНСБ в Добрич днес бе отслужена панихида в църквата „Света Троица“ в града в памет на загиналите при трудови злополуки работници от региона и цялата страна.

По данни на Дирекция „Областна инспекция по труда“-Добрич през 2021 година в областта са регистрирани 45 трудови злополуки, от които 3 с фатален край. Двама души са загубили живота си след падане от височина при монтажни дейности, един човек е жертва на пътнотранспортно произшествие. Паметта им почетоха екипът на РС Добрич, представител на ОИТ Добрич, на КТ „Подкрепа“ Добрич и синдикалисти от региона.

На днешния ден, обявен за Световен ден за безопасност и здраве при работа и Международен ден в памет на загиналите работници при трудови злополуки, е важно да призовем работодателите да инвестират в здравословни и безопасни условия на труд, за да може техните служители да работят спокойно. На този ден, нека да обърнем внимание и на работещите да бъдат взискателни към нормите за здравословни и безопасни условия на труд на работните си места.