КНСБ-Габрово отбеляза 1 май със синдикален куиз

Днес, 1 май, в Габрово Регионалният съвет на КНСБ организира Синдикален куиз по повод Деня на труда и международната работническа солидарност, който е и празник на Конфедерацията.

Събитието се проведе от 11 ч в двора на Народно читалище „Будителите 2017” в центъра на областния град, което бе партньор в организацията му.

В началото на тържеството областният координатор на КНСБ Росица Йонкова отправи първомайски поздрав към присъстващите синдикалисти, дошли с техните семейства и приятели.

Водещ на синдикалния куиз беше Светослав Славчев, артист и синдикален председател на КНСБ в габровския театър, както и секретар на читалището.

Играта се проведе по регламент в няколко кръга между отборите „Труд” и „Заплата”. Участниците мериха знания по въпроси свързани с трудови, осигурителни и синдикални права, както и теглиха въже, целиха мишени и отгатваха поговорки  за труда чрез рисуване. С малка преднина победител стана отбор „Труд”.

Организаторите предоставиха възможност на децата да творят с тебешир на асфалта и те създадоха заедно една мащабна цветна творба, а в спортната част помагаха на участниците.

Освен награди за играчите, всички присъстващи получиха комплимент от Регионалния съвет на КНСБ – Габрово, който да им напомня за днешния празник, изпълнен с настроение и музика.