Поздравителен адрес от министъра на труда Георги Гьоков по случай 1 май

Уважаеми господин Димитров, 

На 1 май отбелязваме Международния ден на труда и международната работническа солидарност! Честването на днешния ден е глобална инициатива с над 130-годишна история, породена от стремежа за защита на правата на трудещите се и постигането на достойно заплащане и справедливи условия на труд.

През 2022 г. посрещаме Първи май в трудна икономическа ситуация, свързана с последиците от пандемията от COVID-19 и усложненото международно положение. Въпреки това вярвам, че нашите съвместни усилия ще бъдат насочени към подпомагането на най-нуждаещите се групи хора, но и към създаването на нови работни места, което ще стимулира по-бързото възстановяване на пазара на труда, икономиката и доходите на хората.

Днешният празник е повод да Ви уверя, че високо ценя ролята на синдикалното движение в България, което защитава интересите на работниците и служителите. Бих искал да Ви благодаря за конструктивните идеи и ползотворния социален диалог, които допринасят за намиране на най-добрите решения за повишаването на стандарта на живот в България, развитието на икономиката на страната ни и осигуряването на по-голяма защита на работещите в нея.

Пожелавам Ви здраве, силна воля и благоденствие! Бъдете винаги устремени към нови висоти и удовлетворени от резултатите на своя труд!

Честит Ден на труда!

 

С уважение:  Георги Гьоков 

1 май 2022 г.