Първомайски спортен работнически турнир се проведе в Шумен

Първомайски спортен работнически турнир по мини футбол, волейбол и дартс се проведе на спортните площадки на Средно училище „Сава Доброплодни” в Шумен.

Спортната надпревара бе организирана от Регионалния съвет на конфедерацията в Шумен, РК ”Спорт и здраве – Шумен”, БРФ “Спорт и здраве”, община Шумен и ОС на БФС – Шумен.

8 отбора взеха участие в турнира по мини футбол, които бяха разпределени чрез жребий в две групи по 4 тима. Най-добрите на футболния терен бяха играчите в отбора на учителите, втори остана единият тим на АМ „Черно море“, а трети – отборът на “Енпай”. Наградата за най-добър вратар грабна Христо Бойчев от „Учителите“, който получи футболни ръкавици. За най-добър защитник бе определен Илкер Ибрахим от “Енпай”, а наградата за него бе топка. Отборът на село Градище също получи топка, като награда за феърплей.

В турнира по волейбол се включиха три отбора – Община Никола Козлево, Speed gang и “Мартинели”. Отборите играха на принципа „всеки срещу всеки“ и след срещите Община Козлево оглави класирането, втори остана – Speed gang и трети “Мартинели”. Двама от волейболистите получиха индивидуални награди – Траян Трифонов от Община Никола Козлево и Серкан Ремзиев от Speed gang.

Оспорван бе и турнирът по дартс, в който взеха участие 6 отбора. След изиграване на срещите, четвърто място зае отборът на Увреден слух – 2, на трето място се класира отборът на Увреден слух -1, на второ място – отборът на “Енпай” и на първо място отбора на СУ „Сава Доброплодни“ 2. За най-резултатен играч бе обявен Георги Ненчев, който получи подарък раница, а наградата за феърплей грабна отбора на „Ново Стъкло“ от Нови пазар.

Наградите бяха връчени от организаторите на турнира, Областният координатор на КНСБ Анета Денева, председателят на Работническия клуб Веселин Гацев и Радостин Павлов – Общински координатор на КНСБ за Нови пазар и Каспичан в РС-Шумен.