КНСБ-Добрич с доброволческа инициатива в Центъра за защита на природата и животните

На 4 май 2022 г. Регионалният съвет на КНСБ в Добрич инициира доброволческа акция в Центъра за защита на природата и животните, единствен по рода си за България и Източна Европа, разположен на повече от 160 декара. Инициативата е посветена на Деветия конгрес на КНСБ и е част от Зелената кампания, която стартира по повод 30-годишнината на синдиката през 2020 г.

Любимият зелен кът на добричлии в днешния ден се превърна в място за добри и полезни дела. Участваха повече от 30 синдикалисти от региона, разпределени по интереси на работни групи. Заедно те лакираха дървените пейки и маси от местата за отдих и провеждане на събития. Засадиха повече от 100 броя насаждения – люлякови храсти, които ще цъфтят в лилавия цвят на КНСБ, индийски люляк, 5 вида цъфтящи ниски храсти, повече от 10 вида пролетни цветя.

Материалите, необходими за провеждане на акцията по реновиране и освежаване на обществените пространства, са осигурени от РС на КНСБ-Добрич и синдикалните организации на КНСБ при ВиК Добрич и Общинска администрация Крушари. Люляковите насаждения са дарени от директора на Зоопарка, а всички останали видове растения са предоставени от разсадника на община Добрич.

Областният координатор Ивелина Василева благодари на всички участници, включили се в инициативата, на кмета на община Добрич, на директора на Зоопарка, на ландшафтния архитект на общината, на служителите от зоопарка и декоративния разсадник към община Добрич за оказаното съдействие при реализиране на мероприятието.