Пламен Димитров посети “Пристанище Варна” и “Солвей Соди”

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посети днес „Пристанище Варна“ ЕАД, където се срещна със синдикалните организации и ръководството на пристанището. Бяха обсъдени както актуалното състояние на дружеството, така и исканията, свързани с повишаване на доходите на работниците и служителите.

По-късно през деня Димитров заедно с областния координатор на КНСБ за град Варна Анна Ковачева бяха официални гости на тържественото честване на 25-годишнината от успешната приватизация на „Солвей Соди“ АД – Девня  и откриването на новата инсталация на компанията за производство на натриев бикарбонат.

Мащабната инвестиция е удостоена със сертификат „Клас А“. Изпълнителният директор на дружеството Спирос Номикос уточни, че целта на този проект е да отговори на нарасналите нужди от натриев бикарбонат, използван в храненето на животни, както и за очистването на димни газове. По думите му с тази инвестиция заводът е изградил енергийно ефективно модерно съоръжение с голям обем, улеснена поддръжка и намалени загуби на ресурси. Изпълнителният директор на предприятията съобщи още, че инвестициите на дружеството през последните 25 години в завода достигат 1,6 милиарда лева.

След официалната част президентът Пламен Димитров и Анна Ковачева се срещнаха и с ръководството на „Агрополихим“ АД.