Марина Митова бе избрана за председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците

Марина Митова бе избрана за председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България на провелия се днес Пети конгрес. Досега тя бе председател на синдикалната организация в Централното управление на Електроенергиен системен оператор ЕАД и член на Изпълнителния комитет на федерацията. За неин заместник делегатите избраха Христо Петров.

Митова наследява на поста покойния инж. Божидар Митев, който бе дългогодишен председател на НСФЕБ. Конгресът започна с едноминутно мълчание в негова памет и изразяване на признателност пред професионализма и делата му като синдикалист, колега и приятел. Посмъртно той бе отличен със стауетката на името на проф. Кръстьо Петков „За цялостен принос в развитието на синдикалното движение в България”. Тя бе връчена от вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов на съпругата на инж. Митев доц. д-р инж. Йорданка Ангелова.

Конгресът прие отчета за дейността на федерацията за изминалите пет години и програмата за следващия мандат. Сред гостите бяха проф. д-р инж. Валентин Колев, зам.-председател на Камарата на енергетиците, Елка Арнаудова от Национална федерация на енергетиците.