Онлайн курс управление на проектни дейности започва от 1 юли

Дистанционно обучение на тема „Управление на проектни дейности от синдикалисти и работодатели на регионално ниво – част 1“ започва от 1 юли.

Курсът е специално разработен съвместно от КНСБ и БСК по проект „Отговорен социален диалог за достоен живот“. Подходящ е за участници с малък опит или без опит в управлението на проекти.

Какво представлява курсът?

Ще имате възможност да се запознаете с основните термини, понятия, процеси, фази и методи за управление на проекти, без оглед на естеството, мащабите на проекта и произхода на финансирането.

Курсът цели да ви въведе в идеята, че управлението на проекти включва научно обосновани методи, които се прилагат към ясно дефинирани процеси с определена структура, обхват и характеристики.

Уменията, които ще придобиете, са свързани с ползването на механизми и инструменти, които да ви помогнат да пренесете концепцията за проект в контекста на ежедневната ви работа, в която често ви се налага да управлявате дейности и да изпълнявате задачи, които могат да бъдат разглеждани като процеси, по-лесно управлявани с представените инструменти за управление на проекти.

Как се провежда курсът?

Курсът се провежда изцяло в онлайн форма, като всички дейности са асинхронни. Това означава, че можете да ползвате учебните материали в удобно за вас време. Всеки участник ще има достъп до курса в рамките на 5 седмици, като в този период платформата ще е достъпна 24 часа в денонощието. Всеки участник ще влиза с индивидуална парола за достъп, издадена от администратор. Единственото условие е да имате достъп до интернет и да ползвате компютър или мобилно устройство.

Изпълнението на задачите в курса ще ви отнемат около 2-3 часа седмично, разпределени от вас във времето, за да имате възможност да работите по курса със собствен ритъм.

Синдикалните членове и членовете на БСК не дължат такса за участие в курсовете.

Заявка за участие можете да подадете на следните ел. адреси: lisrael@citub.net Леонтина Израел, fandonov@citub.net Филип Андонов.

Моля, отбележете трите си имена и името на курса.

След като обработим заявката Ви, ще получите лично потребителско име и парола за достъп до обучителната платформа.