ФНСОЛП отбеляза празника на леката промишленост със синдикален хепънинг във Варна

На 19 юни в квартал “Аспарухово” на град Варна по повод празника на леката промишленост синдикални организации от Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост – КНСБ организираха синдикален хепънинг.

Събитието бе част от организационната кампания на синдиката с цел популяризиране на различни спортни и културни дейности за привличане на млади синдикални членове. Участие взеха организациите в “Дружба Стил”, гр. Варна, “Ново Стъкло”, гр. Нови Пазар, “Дека”, гр. Тервел,  “Е. Миролио”, гр. Сливен и “Милат Карпет”, гр. Сливен.

Мероприятието включваше спортна и кулинарна надпревара, както и състезание по надиграване. Участниците бяха наградени и поздравени от ръководството на Федерацията, вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов и директорът на “Дружба Стил”, гр. Варна.

Бяха представени предстоящите синдикални инициативи на Федерацията и действията по колективното трудово договаряне. Вицепрезидентът на КНСБ акцентира върху решението на Международната организацията на труда да добави правото на безопасни и здравословни условия на труд към основните човешки и трудови права на работниците.